Skip to content
Tesla-Model-3-Grijs_intrinsic
Kees RoelandschapAugust 20, 2024 at 1:33 PM1 min read

Gaat de Tesla Model 2  Redwood er echt komen in 2025 of..

Kun je ook niet wachten op het volgende Tesla Model? Veel bronnen verwachten dat deze er wel eens snel aan kan komen. Maar niet te vroeg gejuicht! Er zijn ook andere meningen. Gaat er überhaupt wel een betaalbaar Model komen? Wij stellen je op de hoogte van alle berichtgeving hierover en geven uiteraard onze eigen visie. Meer weten over de Model 2 Redwood? In de video hieronder een samenvatting over wat er tot nu toe bekend is. 

 

 

Een nieuw tijdperk voor Tesla: de Model 2 Redwood

Tesla heeft officieel bevestigd dat er in 2025 een betaalbare elektrische auto komt: de Tesla Model 2 Redwood of misschien wordt de Model 3 wel een stuk goedkoper en daardoor 'betaalbaar'? Elon Musk kondigde tijdens een recente kwartaalrapportage aan dat dit nieuwe model, dat slechts $20.000 zal kosten, de markt zal opschudden.

De drie innovaties

Volgens het platform TESLA CAR WORLD zal de Model 2 Redwood drie belangrijke vernieuwingen bevatten: ultrasnel laden, een automatisch reinigingssysteem, en spraakbesturing. Deze technologieën beloven de rijervaring te transformeren en de toegankelijkheid van elektrische voertuigen te vergroten.

Lees hier meer over de verwachten specificaties van de Model 2.

Tesla's toekomstvisie

Tesla plant om in 2025 meerdere nieuwe modellen te lanceren, waarbij de productie op schema ligt om te starten in de eerste helft van dat jaar. Deze nieuwe voertuigen zullen elementen van zowel het huidige als het volgende generatie platform combineren en zullen op dezelfde productielijnen worden vervaardigd als de bestaande modellen. Dit wijst erop dat het misschien wel gaat over nieuwe 'uitvoeringen' van bestaande modellen. Alle opties staan open! 

De Redwood markeert een belangrijke stap in Tesla's missie om elektrische voertuigen betaalbaarder en toegankelijker te maken voor een breder publiek.

Mijn visie

Er zijn twijfels over de komst van de Model 2 in de vorm zoals aangekondigd. Persoonlijk denk ik dat het eerder een robotaxi met stuur zal zijn, gezien het besproken zelfreinigende systeem (self cleaning system), wat perfect past bij een autonome taxi. Daarnaast acht ik het waarschijnlijker dat huidige Tesla-modellen, zoals een uitgeklede versie van de Model 3, goedkoper zullen worden aangeboden, mogelijk voor de Mexicaanse markt met een vanafprijs van €35.000. De introductie van een volledig nieuwe Model 2 lijkt mij voorlopig minder waarschijnlijk. Meer weten over autonoom rijden? Lees hier alles over Tesla Full Self Driving

 
avatar

Kees Roelandschap

Based in Amsterdam. Building a European Robo-fleet together with @MisterGreenEU Passionate about AI, self driving technology and bullish on $TSLA.