Skip to content
Kees RoelandschapAugust 20, 2024 at 3:23 PM1 min read

Goed nieuws! Lagere importheffingen voor Tesla's uit China

De schrik zat er goed in toen Europa aankondigen 21% btw te willen gaan heffen op auto's die in China gefabriceerd zijn. Dit om de concurrentie tussen Europese en Chinese automerken eerlijker te maken. Dit zou betekenen dat ondermeer de Tesla Model 3 een stuk duurder zou worden, maar er is gelukkig anders besloten! 

Tesla's voordeel in China

Tesla heeft goed nieuws ontvangen: de Chinese overheid verlaagt de importheffing op in China gebouwde Tesla's. Dit biedt het bedrijf een aanzienlijk kostenvoordeel, wat mogelijk kan leiden tot lagere prijzen voor consumenten buiten China.

Gevolgen voor de wereldwijde markt

Met lagere productiekosten in China kan Tesla zijn modellen concurrerender prijzen in andere markten. Dit zou vooral voordelig kunnen zijn voor Europese en Aziatische klanten.

Toekomstige prijsstrategieën

Het is mogelijk dat Tesla de besparingen doorgeeft aan de klant, waardoor hun auto's toegankelijker worden. Dit kan vooral belangrijk zijn nu concurrenten ook hun prijzen agressief verlagen.

Mijn conclusie: wat betekent dit voor jou?

De verlaging van de importheffing biedt Tesla een strategisch voordeel, wat kan resulteren in lagere prijzen voor jou als consument. Zowel wanneer je een Tesla Model 3 koopt als least. Houd de prijzen van Tesla in de gaten; je zou binnenkort een aantrekkelijker aanbod kunnen zien. 

avatar

Kees Roelandschap

Based in Amsterdam. Building a European Robo-fleet together with @MisterGreenEU Passionate about AI, self driving technology and bullish on $TSLA.