Skip to content
Kees RoelandschapJune 25, 2024 at 5:30 PM< 1 min read

Omzet Tesla stijgt dit kwartaal boven verwachting naar bijna 25 miljard!

Tesla heeft in het tweede kwartaal van 2023 beter gepresteerd dan verwacht. De opbrengsten stegen meer dan analisten hadden voorspeld, met een omzet van $24,9 miljard vergeleken met de verwachte $24,6 miljard. Ook de winstgevendheid was positief verrassend, met een aangepaste winst per aandeel van $0,91 in plaats van de voorspelde $0,82.

Het aantal verkochte elektrische auto's steeg met 83% in vergelijking met het vorige jaar, dankzij prijsverlagingen en andere incentives die Tesla bood, zoals drie maanden gratis snelladen voor auto's afgeleverd vóór 30 juni.

 

Toenemende concurrentie

Hoewel Tesla nog steeds de leidende fabrikant van elektrische voertuigen op de Amerikaanse markt is, ondervindt het toenemende concurrentie wereldwijd. In China, een belangrijke automarkt, wordt Tesla overtroffen door de Chinese concurrent BYD.

Niettemin handhaafde Tesla zijn doelstelling om ongeveer 1,8 miljoen auto's te produceren in 2023. Na de bekendmaking van de resultaten reageerde de nabeurshandel positief, met een stijging van 0,3% in het aandeel van het bedrijf.

 
avatar

Kees Roelandschap

Based in Amsterdam. Building a European Robo-fleet together with @MisterGreenEU Passionate about AI, self driving technology and bullish on $TSLA.