Skip to content
Kees RoelandschapAugust 6, 2024 at 12:43 PM1 min read

Politiekorps VS gaat over op een volledige Tesla vloot

De politie van South Pasadena heeft geschiedenis geschreven door als eerste korps in de Verenigde Staten volledig over te stappen op elektrische voertuigen. Het korps heeft zijn hele vloot van verouderde verbrandingsmotorvoertuigen vervangen door twintig Tesla's, waaronder tien Model Y's voor patrouilles en tien Model 3's voor administratieve taken​. 

tesla police South Pasadena Police Department

Voordelen van elektrische voertuigen

Volgens de politie van South Pasadena bieden de nieuwe Tesla's verschillende voordelen, waaronder verbeterde veiligheid, lagere onderhoudskosten en een aanzienlijke vermindering van brandstofkosten. De overstap naar elektrische voertuigen wordt geschat jaarlijks ongeveer $4.000 per voertuig te besparen op energiekosten en onderhoud​. 

Aanpassingen en infrastructuur

De Tesla's zijn aangepast door Unplugged Performance om te voldoen aan de specifieke eisen van politievoertuigen. Deze aanpassingen omvatten onder andere de installatie van politie-uitrusting zoals zwaailichten en communicatiesystemen. Daarnaast heeft de stad geïnvesteerd in de installatie van 34 oplaadstations bij het stadhuis van South Pasadena om de vloot van stroom te voorzien​. 

Duurzaamheidsinspanningen en financiële steun

Deze overgang is mogelijk gemaakt door bijna $500.000 aan financiering voor schone transportmiddelen van het Mobile Source Air Pollution Reduction Review Committee, evenals investeringen van het Southern California Edison’s Charge Ready-programma en de gemeenteraad van South Pasadena. Dit project benadrukt de inzet van de stad voor milieuvriendelijkheid en financiële verantwoordelijkheid​. 

Een voorbeeld voor andere gemeenten

Met deze stap hoopt South Pasadena een voorbeeld te stellen voor andere gemeenten in het land. De combinatie van verbeterde veiligheid, kostenbesparingen en milieuvriendelijkheid toont aan dat elektrische voertuigen een levensvatbare optie zijn voor politievoertuigen, en mogelijk ook voor andere overheidsvloten​. 

Mijn conclusie 

Door te kiezen voor elektrische voertuigen, heeft het korps niet alleen de operationele kosten en onderhoudsbehoeften aanzienlijk verlaagd, maar ook een sterke stap gezet richting milieuvriendelijkheid en duurzaamheid. De besparingen op brandstof en onderhoud, gecombineerd met de voordelen voor de luchtkwaliteit, onderstrepen de voordelen van een dergelijke overstap. Dit project toont naar mijn mening aan dat met de juiste financiering en toewijding, de transitie naar elektrische voertuigen niet alleen haalbaar, maar ook voordelig is voor overheidsorganisaties​. Ik verwacht dan ook dat we deze trend meer gaan zien bij andere bedrijven en instanties. 

avatar

Kees Roelandschap

Based in Amsterdam. Building a European Robo-fleet together with @MisterGreenEU Passionate about AI, self driving technology and bullish on $TSLA.