Skip to content
Kees RoelandschapOctober 17, 2024 at 2:17 PM3 min read

Tesla Cybercab: De toekomst van mobiliteit onthuld tijdens "We, Robot"

Afgelopen donderdag was het zover: Tesla’s "We, Robot" event. Bij MisterGreen konden
we dat natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan, dus organiseerden we een speciaal evenement in ons Redrive Center in Weesp. Partners, klanten, collega’s en vrienden kwamen samen om live de onthulling van Tesla’s nieuwste innovaties te bekijken. De sfeer was fantastisch, en na afloop bespraken we de ontwikkelingen tijdens een heerlijk gezamenlijk ontbijt.

 

DE GROOTSTE AUTO-REVOLUTIE: CYBERCAB

Het absolute hoogtepunt van de ochtend was de onthulling van de Tesla Cybercab, een volledig autonome taxi zonder stuur, pedalen of spiegels. Dit futuristische voertuig is ontworpen om de mobiliteitsindustrie op zijn kop te zetten. Met een verwachte prijs onder de $30.000 is de Cybercab niet alleen technologisch indrukwekkend, maar ook financieel toegankelijk voor een breed publiek. Het design combineert elementen van de Cybertruck, Model 3 Highland en Model Y Juniper, en maakt de Cybercab perfect voor zowel stedelijke ritten als langere afstanden — allemaal zonder menselijke tussenkomst.
Opvallend aan de Cybercab is het compacte ontwerp, met ruimte voor twee passagiers en een enorme achterbak. De butterfly-deuren springen meteen in het oog en zorgen niet alleen voor een elegante instap, maar maken ook autonome reiniging mogelijk. Dankzij Tesla’s overname van Wiferion kan de Cybercab draadloos opgeladen worden, een volgende stap in Tesla's vooruitstrevende aanpak.
 
 

MEER INNOVATIES: DE ROBOVAN EN FSD V13 

Tesla liet meer zien dan alleen de Cybercab. De Robovan, een futuristische bus, werd ook onthuld. Elon Musk verwoordde het perfect: "We want the future to look like the future." Daarnaast demonstreerde Tesla hoe ver ze zijn met Full Self-Driving (FSD) technologie. Alle voertuigen tijdens het event reden op FSD V13, een versie die naar verwachting later deze maand beschikbaar komt. 
 
Tesla unveils Robotaxi, Robovan with unsupervised self-driving under $30k
 

OPTIMUS: DE ROBOT VAN DE TOEKOMST

Het event bood nog een primeur: Tesla’s humanoïde robot, Optimus. Wat begon als een man in een kostuum, is nu een volledig werkend prototype met indrukwekkende motoriek en autonomie. Net als de Tesla’s op de weg, draait Optimus op FSD-hardware en de 4680-batterij. De robot kan zelfstandig zijn omgeving begrijpen en bewegen, en wordt geproduceerd met dezelfde efficiëntie als Tesla's auto's. Veel mensen waren niet onder de indruk en klagen omdat de robot op afstand bestuurd werd. Wat mij betreft totaal irrelevant, want met de komst van Grok (Tesla’s eigen ChatGPT large language model) en xAI wordt Optimus met een druk op de knop volledig autonoom. Maar eerst moet de techniek en motoriek verfijnd genoeg zijn, en laat dat nou net gelukt zijn!
 
Tesla CEO Elon Musk on Optimus robot: This will be the biggest product ever  of any kind - YouTube
 

REACTIES VAN ONZE GASTEN

Ondanks een kleine vertraging in het event, was de sfeer bij MisterGreen optimaal. Onze gasten waren onder de indruk van Tesla’s vooruitgang en schaalbare plannen. Vooral de vraag wanneer de Cybercab in Europa beschikbaar zal zijn, zorgde voor veel discussie. De verwachtingen zijn hooggespannen en veel gasten zagen de Cybercab als een revolutie voor stedelijke mobiliteit.
 
 

TOEKOMST VAN MOBILITEIT BIJ MISTERGREEN

Bij MisterGreen hebben we altijd voorop gelopen als het gaat om Tesla's innovaties. De Cybercab wordt een belangrijk onderdeel van onze vloot zodra deze beschikbaar is. Als de Tesla onder de leasemaatschappijen, zijn wij klaar om mee te bouwen aan het robotaxi-netwerk. De toekomst van mobiliteit is elektrisch, gedeeld en autonoom — en MisterGreen staat klaar om die toekomst vorm te geven.
 
 

EEN INSPIRERENDE OCHTEND

Het "We, Robot" event was niet alleen een showcase van Tesla’s technologie, maar ook een moment van inspiratie voor ons bij MisterGreen. Tesla heeft wederom laten zien waarom het de pionier is op het gebied van elektrische en autonome voertuigen. Wij zijn trots om deel uit te maken van deze revolutie en kijken ernaar uit om de nieuwste ontwikkelingen aan onze klanten te blijven bieden. Tesla zet de standaard met de Cybercab — en wij zijn klaar om met die uitdaging aan de slag te gaan!
 

Zo zie je maar, de toekomst van mobiliteit is groen, elektrisch en volledig autonoom. En bij MisterGreen lopen we voorop! We zijn niet voor niets de Tesla onder de leasemaatschappijen.

 

 

avatar

Kees Roelandschap

Based in Amsterdam. Building a European Robo-fleet together with @MisterGreenEU Passionate about AI, self driving technology and bullish on $TSLA.