Skip to content
Kees RoelandschapJuly 23, 2024 at 4:58 PM1 min read

Tesla robot komt eraan in 2026!

Tesla's Ambities voor Menselijke Robots

Tesla heeft aangekondigd dat het binnenkort menselijke robots zal produceren en op de markt zal brengen. Deze robots, genaamd Tesla Bots, zijn ontworpen om verschillende taken uit te voeren die voorheen door mensen werden gedaan.

Specificaties en Mogelijkheden

De Tesla Bot is ontworpen om ongeveer 1,73 meter lang te zijn en weegt ongeveer 57 kilogram. De robot kan snelheden tot 8 kilometer per uur bereiken en kan een gewicht van maximaal 68 kilogram dragen. Tesla CEO Elon Musk verklaarde dat deze robots veilig zijn en gebouwd om in een menselijke omgeving te werken, waarbij repetitieve en gevaarlijke taken van mensen worden overgenomen.

Doel en Toepassingen

Tesla richt zich erop om deze robots in te zetten in fabrieken, magazijnen en andere omgevingen waar herhaalde handelingen vereist zijn. Het uiteindelijke doel is om een robot te creëren die universeel inzetbaar is en kan bijdragen aan het verhogen van de efficiëntie in diverse industrieën.

Toekomstplannen en Innovaties

Naast industriële toepassingen, ziet Tesla mogelijkheden voor deze robots in huishoudens, waar ze eenvoudige taken zoals boodschappen dragen of hulp bieden aan ouderen zouden kunnen uitvoeren. Musk benadrukt dat de ontwikkeling van AI en robotica essentieel is voor de toekomst en dat Tesla een leidende rol wil spelen in deze technologische vooruitgang.

Bekijk hier de video en post op platform X van Tesla Optimus

Scherm_afbeelding-2024-07-23-om-16.19.25

 

avatar

Kees Roelandschap

Based in Amsterdam. Building a European Robo-fleet together with @MisterGreenEU Passionate about AI, self driving technology and bullish on $TSLA.